2. Kalandos Valentin - nap

Két nap amit soha nem fogok elfelejteni....

Ez kb. olyan lesz ez a bejegyzés, mint mikor a filmben látjuk, ahogy a lassított jelenetben megszólal a főszereplő hangja narrátorként és elkezdi mesélni a történetet humoros és szarkasztikus beszólásokkal vegyítve. Mint mikor próbálunk valamit megmagyarázni a másiknak, hogy miért úgy csináltuk ahogy és így kezdjük a mondatot hogy: "Hát az úgy volt..!" stb stb. Gondolom már vágjátok.. Na, én is így terveztem megírni ezt a bejegyzést!

Szombat

Nem fogok minden apró részletet leírni, mint például fogmosás és egyéb tisztálkodási szokások, mert tök fölösleges. Fogat mosni és hajat mosni mindenki tud és többségében mindenki szokott. Szóval átugorva öt órányi fölösleges dumálást, kettő órakor találkoztam a barátommal a Kálvin téren és együtt mentünk onnan megünnepelni ( 2 napon keresztül, hihihi:D) a Valentin-napot. Először is elvittem a Móricz Zsigmond körtérre gofrizni egyet. Van egy nagyon édes kis hely, aminek a neve Sweetheart. Egy osztálytársnőm ajánlotta és már nagyon szerettem volna elvinni oda a barátomat. A gofrik nagyon finomak és gusztusosak voltak és mellé limonádét és juicet lehetett inni. Összességében jól laktunk olyannyira, hogy nem akartunk felállni vagy ha fel is álltunk rögtön le akartunk ülni.Utána átmentünk az Alle-ba, mert megbeszéltük korábban, hogy megnézzük a Deadpoolt. Csakhogy a film fél hatkor kezdődött mi meg már háromkor környékén ott voltunk. Vajon két fiatal tinédzser unalmukban mit csinálhatnak? Naná, hogy egy elektronikai szaküzletbe mennek be! (elcseszett egy generáció vagyunk :P) Bent nézelődtünk egy kicsit majd a film előtt elmentünk kajálni a KFC-be. Komolyan a szombati után egy kicsit elment a kedvem egy jó ideig a KFC-től. Az még hagyján, hogy a srác, aki felvette a rendelést enyhén szólva is flegma volt, de miután véletlenül rossz szendvicset mondtunk és javítottuk magunkat, ő még rátett egy lapáttal azzal, hogy kettőt számlázott nekünk. Szóval most kicsit érthetőbben: a rossz szendvicsből kettőt kaptunk úgy, hogy egyet se akartunk! Úgy hogy volt egy kis kavarodás ott a pultnál, mikor a barátom megpróbálta elmagyarázni a srácnak, hogy hiba történt. Végül visszakaptuk a pénzt szóval legalább jól végződött a dolog.
Azt hittük ezután minden happy lesz, megnézünk egy jó kis filmet és megyünk haza. Aha... csak szerettük volna! Eleve kicsit késve érkeztünk a vetítésre, ezért a sötétben kellett megtalálnunk a helyünket, ami így nem volt valami könnyű a mentségünkre szóljon és ebből kifolyólag rossz helyre is ültünk előszörre..meg másodjára is..és csak nagy nehezen harmadjára találtuk meg a saját helyünket, ahonnan nem akartak felállítani minket. (Kicsit költöző madár effektusnak éreztem) A film végül is jó volt..mondjuk, legalább is a barátomnak tetszett ez a kissé morbid humor. Utána már csak a pihe puha ágy várt. :)

Vasárnap

Nem keltem túl korán olyan fél tíz fele majd a barátommal együtt elmentünk bevásárolni (igen jól olvastátok..nem, nem vicc..Érden vasárnap is nyitva van a kisbolt) majd egyet sétálni is. Kellemes volt az idő és legalább kicsit megismertem Érdet. Olyan fél három fele ebédeltünk, ami azért érdekes, mert este hat órára volt asztal foglalásunk egy étterembe. Hát enyhén szólva is jól megebédeltünk, ami után legkevésbé vágytunk egy kiadós vacsorára. Mondtam is a barátomnak, hogy csak salátát fogok enni szóval jól járt velem Ő és a pénztárcája is. Aztán persze nem így lett. Budán, a Lánchíd lábánál van egy kis hangulatos étterem, aminek a neve Marvelrose. Mikor beléptünk az étterembe egy aranyos, tyúkanyóra emlékeztető idős néni fogadott minket és rögtön úgy kezdte, hogy gratulált nekem. Néztem rá nagy szemekkel. Mivel eléggé megilletődtem csak annyit bírtam kinyögni illedelmesen, hogy köszönöm. Először, arra gondoltam, hogy azt hitte, hogy biztos eljegyzés volt. Válaszul, mivel látta, hogy nem értem hogy mire gratulált annyit mondott: "A szalagavatódhoz." Komolyan, igazán nagy kő esett le a szívemről. :D Valentin nap alkalmából külön menüsort állítottak össze bár mindegyik nagyon..hangzatosan és érdekesnek hangzott, mégis húslevest ettem és sajttortát. (De olvasva a különböző egzotikus nevű ételköltemények nevét, arra gondoltam, hogy most mennyire jól esne egy hamburger sült krumplival.) De összességében nagyon tetszett az egész hely. Utána elmentünk egy Palack nevű bárba még koccintani egyet. Hazafelé a hármas metrón utaztunk. Annyit tudni kell, hogy mivel a Marvelrose egy elegáns étterem, ezért magassarkút vettem fel. Nos, azt hiszem a nő társaim megértik, mikor azt mondom, hogy élvezet volt megszabadulni tőle a legelső adandó alkalommal ami a metrón volt. Szóval leültünk és a legelső dolgom az volt, hogy levettem a magassarkúmat és átvettem a normális cipőmet. Egyik lábamról levettem majd átadtam a barátomnak, aki elővette a másik cipőt és ezt a mozdulatsort még egyszer megcsináltuk. A mellettünk lévő idős bácsi elnevette magát és azt mondta, hogy édesek vagyunk. :)

Én is így gondoltam magunkra nézve. Összességében egy nagyon mozgalmas és izgalmas Valentin-napon vagyok túl, amiért hálás vagyok a páromnak, aki a világon ( a saját kicsi világomon) a legfantasztikusabb pasi. :D

Majd még jelentkezem, addig is csóközön!

xoxo

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?